SUBMIT YOUR "GUEST POST" in www.devicepoint.net Blog

SSC CGL Tier 1 2015 (09/08/2015) Evening Shift GK Answer Sheet

I am sharing Evening Shift General Knowledge Question with Answers, and may be you are liked this post, and If any Answer you feel wrong so please share your review about that Answer, after we will search about it and give you the right Answer. SSC CGL Paper was held on 09/08/2015. I am sharing SSC CGL Tier 1 Evening Shit (09/08/2015) General Knowledge Questions and Answer Key of Questions.

SSC CGL Tier 1 (16/-8/2015) Morning Shift Answer Key
SSC CGL Tier 1 2015 Expected Cut Off for SC, ST, OBC and General

RRB JE (Junior Engineer) 14/12/2014 Question Paper Hindi
Read General knowledge Question 

SSC CGL Tier 1 (09/08/2015) Evening General Knowledge Question With Answer Keys


Check Dehli SI, ASI in CISF, CAPFS 2015 Paper Marks Out

1. Waksman got the Noble Prize for the discovery of
Answer :- Streptomycetin

2. The Earth completes one rotation on its axis in
Answer :- 23 hrs. 56 min. 4.9 second

3. The Battle of Plassey was fought in year
Answer :- 1757

4. Mahatma Gandhi began his political activities in India first form Answer :- Champaran

5. In the grass lands , trees do not replace the grasses as a part of an ecological succession because of
Answer :- Water limits and fire

6. When a helium atom loses an electron it becomes
Answer :- A positive helium ion

7. Liberalism stands for
Answer :- freedom in social, political and economic aspects

8. The oldest form of composition of Hindustani vocal Music is
Answer :- Dhrupad

9. Molybdenum deficiency affects the activity of
Answer :- Nitrate reductase

10. Earthquakes are caused by
Answer :- Tectonism

11. Who Discover the first antibiotic
Answer :-a Fleming

12. The father of computer is
Answer :- Charles Babbage

13. Heavy metals got their names because compared to other atoms they have
Answer :- Higher atomic masses

14. The women'sReservation bill seeks how much reservation for women in the state assemblies and Lok Sabha
Answer :- 33%

15. In which year did Dada Sahib Phalke produce the first features Film
Answer :- 1913

16. Which was the First hydel power project in India
Answer :- Siva Samudram in Karnataka

17. Microbial type culture collection center is situated at
Answer :-Chandigarh

18. The technology used in the electronic printer is called
Answer :- Micro array

19. photo chemical smog is a resultant of the reaction among
Answer :- NO2, O3 and peroxy acety nitrate in the presence of sunlight

20. PSW stands for
Answer :- Program status word

21. "Don't lough We are Police", this book was compiled by
Answer :-K. P.S.Gill D.G.P

22. On 2nd June 2015 a conference on Make in India- Indigenisation of currency was organised by the department of Economic Affair Ministry of finance Govt. Of India . Who inaugurated the conference
Answer :- Finance Minister

23. For a missile launched with a velocity less than the Earth's escape velocity the total energy is
Answer :- Zero

24. which of the following costs is related to Marginal cost
Answer :- Fixed Cost

25. The environment (Protection) Bill was passed by parliament of India in
Answer :- 1986


26. Fascismbelieves in the application of the principal of
Answer :- Totalitarianism

27. GEF, an international aid-giving agency has the full form
Answer :- Global Environment Fund

28. Indian first talkie film produced in 1931 was
Answer :- Alamara

29. When one gene pair hides the effect of the other unit the phenomenon is referred to as
Answer :- Dominance

30. Who Directed the film on the dacoit queen Phoolan devi
Answer :- Shekhar Kapoor

31. The Mediterranean region are characterized by heavy rain in
Answer :- Winter

32. Autocracy means
Answer :- Absolute rule by one

33. State bank of India was previously known as
Answer :- Imperial Bank of India

34. Cyanide poisoning cause death in seconds because
Answer :- It causes cardiac arrest

35. The Classical Dance ofAndhra Pradesh is
Answer :- Kuehipudi

36. A Fuse wire is characterized by
Answer :- High resistance and low melting point

37. When International "Yoga Divas " is celebrated
Answer :- 21st June

38. The business in stock markets and other securities market is regulated by
Answer :-

39. The Dynamo Coverts
Answer :- Mechanical energy into electrical Energy

40. Spring tides occur om
Answer :- Full moon day as well as on new moon day

41. Who is considered founder of the Gupta Empire
Answer :- Srigupta

Read General knowledge Question 

42. What is the Fascist view of states
Answer :- State is the instrument of exploitation in the hands of few

43. Xenobiotics which are inherently resistant to microbial attack are called as
Answer :- Recalcitrant

44. Which one of the following is the correct sequence of ecosystem in the order decreasing productivity
Answer :- Mangroves, grasslands, lakes, oceans

45. The name of upper house of Indian parliament is
Answer :- Rajya Sabha

46. Which of the following can be found as pollutants in the drinking water in some parts of India
Answer :- 1, 3 and 5

47. The one of Aluminium is
Answer :-Bausite

48. The Liquidity preference Theory of Interest was Propounded by
Answer :- J. M. Keynes

49. What is ordinary Law
Answer :- Laws made and enforced by the Government

50. Raga Kameshwari was composed by
Answer :- Pandit Ravi Shankar

SSC CGL Tier 1 Morning Shift GK Question and Answer Key



Disclaimer: I am shared Answers of GK, if any Answer is not correct or any mistake so please share your reviews about it and share right Answer, we will share other Sections's Answer keys of SSC CGL Tier 1 Morning Shift.

Post a Comment